Servis za upoznavanje

среда, 10. март 2010.

BDSM

je izveden iz uvjetima ropstva i disciplini (B & D, B / D, ili BD), dominacija i podnošenje (D & S, D / s, ili DS), sadizam i mazohizam (S & M, S / M, ili SM)
DSM obuhvaća širok spektar aktivnosti, oblika međuljudskih odnosa, te različite subkulture. Mnogi od tih iskustava su još uvijek smatra da pad od konvencionalnih seksualne aktivnosti i ljudskih odnosa.
Aktivnosti i odnosa unutar BDSM kontekstu karakterizira činjenica da sudionici obično se na komplementarni, ali je nejednaka, uloge. Tipično, sudionici koji su aktivni - primjenom aktivnost ili vježbanje kontrole nad drugima - poznati su na vrhu ili Dominants. Oni polaznici koji su primatelji aktivnosti, ili koja su pod kontrolom i njihovih partnera, su obično poznati kao dna ili submissives. Pojedinci koji se kreću između vrha / dominantne uloge i dna / pokoran uloge - bilo povremeno unutar odnosa, ili iz odnosa u odnos - poznati su kao šiba.
BDSM aktivnosti i odnosi se razlikuju od konvencionalnih aktivnosti i odnosa u koje se temelje na konceptu partnera preuzima namjerno nejednak, ali komplementarne uloge u eroticised kontekstu. I.G. Frederick roman Dommemoir, na primjer, je fictionalised priča jedne žene u potrazi za vlasništvo i potpunu kontrolu nad svojim muških robova. Osim ovih osnovnih načela erotike, i namjerno nejednakih uloge unutar djelatnosti ili međuljudskih odnosa, tu je gotovo ništa univerzalno koja ujedinjuje sve različitih subkultura koje su grupirane pod BDSM kišobran pojam. Međuljudskih odnosa koji se temelji na socijalne konvencije jedan od BDSM supkultura, postoje označene u kontrastu sa trenutnom Western ideal takvim odnosima da se temelji na partnerstvu među jednakima.
Iako terminologija za ove uloge neravnopravan široko varira unutar različitih BDSM subkulture, Vrh i Dominantna su široko priznate uvjeti za one partnera (a) u vezi ili aktivnost koja se odnosi na svakog pojedinog fizički aktivni ili upravljanje sudionika, te Dno i pokoran su široko priznate uvjeti za one partnera (a) u vezi ili aktivnost koja se odnosi na svakog pojedinog receptivno ili fizički kontrolira sudionike. Interakciju između vrhova i dna, gdje je fizički i / ili mentalne kontrole Dno je predao na vrh - da li u kontekstu kratkoročnog susret obično naziva scenu, ili u kontekstu dugoročnija odnos -- je nekad poznat kao snage razmjene.
BDSM akcije obično održavaju u određenom vremenskom razdoblju dogovoreno da obje strane, kako je navedeno kao "igra", "scena" ili "sjednica". Sve uključene strane obično proizlaze užitak od toga, iako mnogi od prakse koje se izvode, kao što su nanošenje boli, ponižavanje ili su suzdržani će se smatrati neugodan pod normalnim okolnostima. polni odnos, bilo da je oralni, analni ili vaginalni, svibanj se pojavljuju unutar sjednici, ali nije bitno.
Temeljna načela za ostvarivanje BDSM zahtijevaju da to treba biti izvedena od strane zreli i odgovorni partneri, njihova vlastitom voljom i na siguran način. Od 1980-tih temeljnih načela su kondenzirane u moto "siguran, zdrav i konsenzualnog", skraćeno naziva, SSC, što znači da je sve na temelju siguran, zdrav i pristajete ponašanje svih uključenih strana. To obostranu suglasnost čini jasan pravni i etički razlika između BDSM i zločine kao što je seksualno zlostavljanje ili nasilje u obitelji.
Neki prakticiraju BDSM vole kod ponašanja koji se razlikuje od "SSC" te opisan kao "Risk Svjestan konsenzualni Kink" (RACK), što ukazuje na prednost u stilu u kojem individualne odgovornosti uključenih stranaka je naglasio jače, uz svakog sudionika da su odgovorni za vlastitu dobrobit. REGALNI usredotočuje prvenstveno na svijest i informirani pristanak, nego sigurno prihvatili prakse. Suglasnost je najvažniji kriterij ovdje. Suglasnost i za pridržavanje sadomasochistic situaciju može se odobriti samo ljudi koji su u stanju suditi potencijal rezultate, moj seks sa trudnicom Za njihovu suglasnost, moraju imati sve relevantne informacije (u kojoj je mjeri scenu će ići, potencijalni rizici, ako safeword će se koristiti, što je to, i sl.) na ruci i mentalne sposobnosti potrebne da sudim. Rezultat pristanak i razumijevanje često se sažeti u "ugovor", dogovor o tome što može i ne može se održati.
U principu, mora biti moguće za partner pristao povući svoju suglasnost u bilo koje vrijeme; Na primjer, pomoću safeword koja je dogovorena unaprijed. Neuspjeh u čast safeword se smatra najozbiljnijim nedolično ponašanje koje se mogu odvijati u BDSM i mogu čak promijeniti seksualnu pristanak situaciju u kriminal, ovisno o relevantnim zakonima, od dna eksplicitno je poništena svoj pristanak na bilo kakve akcije koje slijede korištenja od safeword .

Нема коментара:

Постави коментар